browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Ruud’s Effe googlen…

24 september 2012 Amasra – Kaditarlasi (Eregli )

Surplace:
Surplace is een techniek waarbij de fiets al balancerend op (nagenoeg) dezelfde plek gehouden wordt zonder te steunen op bijvoorbeeld de grond. Bij het uitvoeren van de surplace wordt veelal gebruikgemaakt van een zogeheten doortrapper. Het surplacen is onder meer in het baanwielrennen aan te treff…

22 september 2012 Niksar – Sinop

Aggenebbis: (aggenebbish, achenebbisj): waardeloos, slechte kwaliteit

21 september 2012 Macka – Niksar

Sümelaklooster Het Sümelaklooster staat tegen een rotswand in het Ziganagebergte. Het complex ligt op een hoogte van ongeveer 1200 meter, in het nationale park Altındere. Het werd gesticht in het jaar 386 na Christus tijdens het bewind van keizer Theodosius I en raakte enige tijd later in verval, tot het in de 6e eeuw onder keizer Justinianus I werd herbouwd.

19 september 2012 Batumi – Ispir

Artvin is de hoofdstad (İlçe Merkezi) van het gelijknamige district en de provincie Artvin in Turkije. De plaats telt 23.157 inwoners(2000). Artvin is hoog gelegen op een rots boven de Çoruh rivier. Er heerst een nat klimaat door de nabijheid van de Zwarte Zee. Bezienswaardig is het Livana-kasteel uit 937. Verder heeft de stad een aantal Ottomaanse huizen waaronder de Salih Bey moskee uit 1792 en de fontein van Çelebi Efendi gebouwd in 1783.

18 september 2012 Mestia – Batumi

De Engoeri (Georgisch: ენგური, Engoeri, Russisch: Ингур, Ingur, Abchazisch: Егры, Egry) is een rivier in westelijk Georgië met een lengte van 213 km. De Engoeri ontspringt in Noordoost-Svaneti vlak bij de Sjchara, de hoogste bergtop van Georgië, en mondt uit in de Zwarte Zee, nabij het plaatsje Anaklia.

Sinds het Georgisch-Abchazisch conflict (1992-1993), is de rivier belangrijk voor zowel de Georgische als de Abchazische troepen. De enige legale oversteekmogelijkheid over de Engoeri is de 870 m lange Engoeri-brug die tussen 1944 en 1948 door Duitse krijgsgevangenen werd gebouwd. Er zijn ook tal van illegale veerverbindingen over de rivier.

Sinds 1987 bevindt zich in de rivier de Engoeri-dam, het grootste bouwwerk in de Kaukasus, die goed is voor ongeveer 40% van de Georgische energieproductie. De dam is 271,5 meter hoog en 750 meter lang.

 

 


One Response to Ruud’s Effe googlen…

Geef een reactie