browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

28 september 2012 Nis – Zagreb

Posted by on 28 september 2012

Ook vandaag weer 700 km dichter bij huis.  Alleen maar een vierbaansweg.  De monotonie wordt alleen onderbroken voor tank –en plas stoppies., en voor het betalen van de tol. Rond half zeven komen we in hotel Dora aan. De kwaliteit van het geheugen kunnen we nu meten. Volgens Ruud was er alleen een koude douche. Nee dus, een warme douche met een harde straal. Hadden we ook nodig want de laatste 50 km hebben we in de regen gereden. Uitzonderlijk want  in totaal hebben we ± 3 uur regen gehad. Het passeren van de grens met Kroatië was een opluchting. De wetenschap dat je met twee criminelen rijdt met een ontzegging, bevorderd niet het fijne motorgevoel. Het lange eentonige rijden heeft wel als  voordeel dat je kunt nadenken over wat we allemaal beleefd hebben. Maar ook over het afsluiten van de website. Waarschijnlijk is dit het laatste stukje over de reis.  In ons volgende hotel in Zuid-duitsland moeten we 5 euro betalen voor een wifi-verbinding.  Als zuinige en dwarsliggerige Hollanders hebben we daar moeite mee. Overal hebben we gratis wifi gehad, behalve in Mestia was geen wifi.  Mochten we op basis van voortschrijdend inzicht van gedachten veranderen , komt er morgen nog een verslagje.  Anders was dit het einde en bedanken we onze trouwe volgers. De reacties hebben ons goed gedaan en hebben voorkomen dat de heimwee al te erg werd. Overigens is Peter goed in de havenplaats aangekomen en vaart hij vannacht naar Italië.

12 Responses to 28 september 2012 Nis – Zagreb

 1. Jacq (zus van Hans)

  Hé skrale, het hele vakantiebudget er doorheen en geen €5,- over? Geef me ff je bankrekening en ik maak het vandaag nog over. Kan je 1 x op mijn kosten bloggen. Ik wil eigenlijk vragen of je na de vakantie door wil gaan met dit heerlijke schrijven van je. Het wordt helemaal afkikken voor de “thuisblijvers”. Ben echt blij dat je die “spookrijders” veilig de grens over hebt gekregen. Bereiden jullie je maar voor op meerdere regenbuien. Goede voortzetting richting eigen douche en bed! X

 2. Will&Edith

  Hoi mensen, ik ben blij dat de “criminelen” veilig over de grens zijn…..nu steeds een beetje dichter bij huis. Heel fijn dat we dat nieuws nog even even meekrijgen. Neem aub geen onnodige risico’s en niet overmoedig worden. Doe voorzichtig en erg bedankt voor het verslag, wie weet tot morgen….We zien jullie graag weer heel thuis.
  Liefs Will en Edith

 3. Toon Gussinklo

  Wat een mooi verslag, van dag tot dag hebben we de reis gevolgd.
  Er zijn bij ons in huis dagen geweest die alleen nog over jullie reis gingen.
  We wensen jullie een behouden thuiskomst, en danken jullie voor het mooie verslag.

  Groet Toon Gussinklo. (collega van Henri)

 4. Coba

  Ook namens ons (collega’s van Mo) bedankt voor alle reisverslagen. We hebben jullie elke dag gevolgd en gepraat overr de belevenissen. We zijn blij dat Mo volgende week weer op t werk verschijnt en hopen dat ze nog genoeg energie heeft om haar eigen verhaal te vertellen.

 5. Roger van de Kuinder

  Veel succes met de laatste loodjes en we zien de brommer van Rudy wel verschijnen voor wat oppoetswerk.

 6. Arno

  Beste Ruud,

  Ik heb vanavond pas begrepen dat ik je in een van mijn eerdere comments zwaar tekort heb gedaan. Niet Monique, maar jij hebt de reisverslagen geschreven. Het verbaasde me al dat een vrouw zo’n taalvirtuoos kon zijn, en van die fantastische verhalen kon schrijven :-). Dus bij dezen mijn nederige excuses, en mijn lof voor je goed geschreven verslagen. Ik heb er echt van genoten.

  Gr. Arno

 7. Jacq (zus van Hans)

  En toen was het stil hier….. Mis m’n dagelijkse verslaving om het verslag te lezen. Goeie reis naar huis allemaal en vele malen dank voor deze blog! XXX

 8. Will&Edith

  Tegen beter weten in nog even gehoopt op een verslag, maar het is echt voorbij nu….Heel erg bedankt voor alle prachtige verslagen. Een goede, veilige rit naar huis.
  Welkom thuis in Nederland! Er is genoeg om op terug te kijken, de , foto’s en de herinneringen.
  Voor de laatste keer, liefs Will en Edith

 9. henriette

  Hallo Monique en Hans en de anderen (maar die ken ik niet) wat een geweldige reis hebben jullie gemaakt, ik had zoiets van wat moet je in gods naam in dat soort landen doen maar ik heb de reisverslagen gelezen en heb er nu een andere kijk op fantastisch welkom thuis in nederland . Monique ik zie je over ongeveer 2 weken wel weer dan hoor ik wel meer misschien? als je het dan niet zat ben al die verhalen

 10. henriett

  Sorry groetjes Henriëtte (jet boelkes)

 11. Erica

  Inmiddels is het zondag…..beetje ijsberen, rommelen etc. etc. om de tijd door te komen. Nog een paar uurtjes….. YES!
  Lieve ‘bikers’, fantastisch hoe jullie zes weken lang de spirit hoog hebben gehouden en met zijn allen voor elkaar gezorgd hebben.
  Andere volgers….Dank voor jullie reacties en ondersteuning vanuit ‘thuis’.
  Weer terug naar het ritme en de waan van alledag…..met daarbij een bijzonder teintje en ervaring rijker!
  Warme groet aan jullie allen, Erica

 12. Rob en Simona

  Ervan uitgaande dat jullie veilig thuis gekomen zijn: dank voor het delen van dit geweldige avontuur. Wij hebben genoten!
  gr Rob en Simona

Geef een reactie