browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

25 september 2012 Eregli – Istanbul

Posted by on 25 september 2012

De grootte staalfabriek  in Eregli heeft  goede aanvoerwegen nodig. Dit is in ons voordeel. Over een vierbaansweg verlaten we de stad. Het plan was om via de snelweg naar Istanbul te rijden. Na 50 km kwam de feitelijke afslag naar de snelweg,. Toen hadden we al die tijd al op en brede weg met perfect asfalt gereden. Noem het voortschrijdend inzicht maar we besloten om toch de binnendoor weggetjes naar Istanbul te nemen.  Dan maar een paar uurtjes later in het hotel. We werden beloond met prachtige bochtige wegen. Het landschap veranderde.  De bergen werden minder hoog. Beetje Ardennen-achtig, en de bossen werden afgewisseld met landbouw maar ook veel veeteelt.  Hier en daar kwamen we langs kleine vissersplaatsen. Leuk om te zien. Overal is verse vis te koop. 30 km voor Istanbul begint het gekkenhuis. Van doodstille weggetjes met af en toe een beetje verkeer, komen we op een vierbaansweg vol met  denderende vrachtauto’s en overig verkeer.  FF wennen!  De brug over de Bosperus is prachtig en we zijn weer in Europa na bijna 11.000 km. De tocht naar het hotel duurt ruim een half uur.  Het verkeer is enorm. Rijen dik  en luid toeterend. Remko ziet nog kans om  met een zijkoffer een taxi te raken. Deze is niet onder de indruk, sterker hij geeft Remko een complimentje omdat hij z’n motor mooi vindt. Hoe Hans, onze navigator het hotel heeft gevonden is en raadsel. Na het  doorkruisen van een aantal smalle straatjes met veel voetgangers, komen we na het nemen van een helling van 45 graden in een steeg. Daar blijkt ons hotel te zijn. Van iedereen hulp bij het parkeren van de motoren, die we uiteindelijk toch op en bewaakte parkeerplaats gezet hebben. ‘s Avonds  even de stad in voor een happie. Het wordt, typisch Hollands , een chinees. We zijn de pide, kebab en köfte en beetje zat.  Ook ’s avonds is het een gekkenhuis. Duizenden mensen flaneren door de straten en overal is wat te doen. Vergeleken met  Istanbul is Amsterdam een provincie-stadje in de orde van Klazienaveen.  Onze google-expert Remko, wist nog boven tafel te krijgen dat het inwonertal van Istanbul, ieder jaar met 100.000 mensen toeneemt. Het zou nu schommelen tussen de 13 en 15 miljoen. Morgen een rustdag die na het gezamenlijke ontbijt,  door iedereen individueel ingevuld gaat worden. Ruud gaat in ieder geval op jacht naar een bandenspanning meter want  die bij zich had heeft het begeven.

Geef een reactie