browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

24 september 2012 Amasra – Kaditarlasi (Eregli )

Posted by on 24 september 2012

Slechts 150 km vandaag. De groep kwam dan ook traag op gang. Om 10 uur vertrokken we om een uurtje later al een thee stop te houden. Weer worden we aangesproken door allerlei Turken die of familie hebben in Nederland of in Duitsland, of daar zelf gewerkt hebben.  Lekker de hele dag met de mannen op het terras aan de thee, is nu hun alternatief voor het jachtige leven in Nederland. Onderweg genieten we van , bijna tropisch ogende bossen , afgewisseld door landbouwgronden. We zijn duidelijk  in het rijker gedeelte van Turkije. De huizen ogen beter en de auto’s zijn van een recenter bouwjaar. Ook is er meer industrie. We lunchen in een dorpje waar twee kolengestookte elektriciteit centrales staan. Er is ontzetten veel energie nodig. De mensen klagen over de as-uitstoot die de omringende bossen vervuild.  Ook de benzine-prijzen zijn een dankbaar onderwerp tot klagen. Nu betalen we ook ruim 2 euro voor een liter benzine!  Na bijna zes uur over 150 km komen we in Eregli. Een nieuw record! Het ging zo traag dat de motoren bijna omvielen door het gebrek aan snelheid. Voor de wielerbaan liefhebbers; af en toe leek de rit wel een “sur place” (ff googlen ).We hadden de verwachting dat Eregli een klein plaatsje aan de kust zou zijn, maar het blijkt een stad te zijn van 100.000 inwoners met een enorme staalfabriek. Het hotel ligt pal in het centrum met totaal geen parkeergelegenheid.  De ingang van het hotel is in een steeg  en niemand heeft er een probleem mee dat de motoren in de steeg geparkeerd worden. Gisteren hebben we op verzoek al een fotosessie van Monique op de site gezet, vandaag echt de allerlaatste foto van Monique in een vertrouwde pose. Morgen gaat de rit naar Istanbul.

 

3 Responses to 24 september 2012 Amasra – Kaditarlasi (Eregli )

  1. Jacq (zus van Hans)

    Hahaha, je hebt de smaak te pakken om Monique knap op de foto te zetten! Is er al een scenario hoe dat terug door Servië moet (met een rij-ontzegging). Door de leuke (nou niet altijd even “leuk”) verslagen gaan die 6 weken best wel snel om. Voor jullie misschien ook, of begint er heimwee te komen naar Nederland? Vandaag een herfststorm hier gehad. Ik denk wel dat het verschil groot is als jullie terug zijn. Het is hier echt al herfstachtig en de dagen worden snel korter. Jullie gingen hier midden in de zomer weg. Veel plezier en veilige voortzetting. Knuf X

  2. pietje

    Heerlijk om monique aan een biertje te zien….wat een stoere! 6 weken achterop! Kak heeft gelijk, die zes weken zijn omgevlogen. Is net of wij ook heel veel beleefd en gezien hebben dankzij jullie leuke reisverslagen. Wij hopen dat de terugreis door Syrië geen narigheid oplevert. Duimen voor jullie. Hoe dan ook….wij vinden het best spannend. Knuf de meiden uit egmond

  3. pietje

    Herstel Servië

Geef een reactie