browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

23 september 2012 Sinop – Asmara

Posted by on 23 september 2012

Ook in Turkije kun je de weersvoorspellingen niet vertrouwen! Ruud had gewassen omdat de geur van “Aramis “ het verloor van de geur van de kleren. Keurig buiten over de railing van het balkon en ’s morgens nog drijfnat van de regen. De meegebrachte plastic tassen boden uitkomst. Na een rondje over het schiereiland waarop Sinop ligt, op pad. Overigens  heeft de groep thuis ook nog veel te googlen, want in Sinop waren nog veel resten van stadswallen en vestingen. Doordat we steeds maar één nacht in een stad zijn, komen we er niet toe om de achtergrond van alle dingen die we zien te achterhalen. Mooi klusje thuis om het verwerkingsproces compleet te maken.  Hemelsbreed was de route 210 km  in werkelijkheid hebben we vandaag 320 km gereden. Geen recht stukje weg te bekennen. Maar mooi!!  Soms strak langs de kust van de Zwarte Zee, soms op 850 meter hoogte met zicht op de zee. Overal groene bossen  en diepe ravijnen. Door boerendorpen, maar ook door badplaatsen.  In de badplaatsen kon je duidelijk het einde van het seizoen merken. Veel restaurantjes gesloten en vakantiewoningen verlaten.  Na lang zoeken had Hans zijn romantische plekje voor de lunch gevonden. Direct aan de Zwarte Zee. Niet alle groepsleden waren gecharmeerd van alle bochten. Ruud kon op het laatst geen bocht meer zien. Beetje motor moe of zou het aan de wijn van de avond daarvoor gelegen hebben? Weer bracht het navigatiesysteem ons tot op de millimeter bij het hotel. Het blijft een mooie uitvinding en bespaard veel ergernis aan het eind van de dag.  Hotel is mohammedaans , geen bier , dus direct na de douche het stadje in. Blijkt een soort Zandvoort te zijn. Overal eettentjes en veel mensen op straat. Lekker gegeten en weer fijn gediscussieerd. De  tegenstellingen in de groep maken dat er altijd wel iets te discussiëren valt. Prachtig!! Brengt constant leven in de brouwerij.  Voor de mathematici onder de volgers; we hebben nu 10400 km afgelegd. Peter iets minder omdat hij en stukje overgeslagen heeft.  Olieverbruik is minimaal. Transalp van Remko loopt nog steeds als een zonnetje en de Transalp van Peter is helemaal probleemloos. Morgen de laatste tourrit van 150 km . Overmorgen over de snelweg naar Istanbul, even de laatste lira’s opmaken.

 

2 Responses to 23 september 2012 Sinop – Asmara

 1. Jacq (zus van Hans)

  Wat een heerlijk verslag weer. Deze schrijver moet iets met zijn kwaliteiten gaan doen. Graag zou ik het adres willen weten om hem ( ja het moet een hem zijn) bij thuiskomst een bloemetje te laten bezorgen. De kers op de taart: Gewoon (alweer) een foto van onze Sniek! Lekkere voorzetting jongens en meisje! Knuf X

 2. henny vermeulen

  goede dag
  petje af voor monique al die km achter op
  ook voor hans want je moet altijd met onverwachte momenten rekening houden
  dat je iemand achter op heb die dat moment misschien niet ziet
  nou ruud wij gaan vrijdag ochtent
  de 5 sterren tour rit doen
  vergeleken bij jullie een makkie
  met je oudste vriend john ( maar jong van geest) en maarten
  waar je eerste tour rit mee naar frankrijk op de brommer ging
  jammer dat je niet mee kan
  maar ja je kan niet alles hebben
  we doen de groeten aan obama
  als we hem tegen komen
  en doe voorzichtig op snelweg naar huis
  gr henny vermeulen

Geef een reactie