browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

21 september 2012 Macka – Niksar

Posted by on 21 september 2012

De hoteleigenaar was apentrots dat hij zichzelf terug vond op internet.  Hij had ook een compressor staan waarmee we de bandenspanning  hebben gecontroleerd. Gaat sneller dan met de compressor van Ruud op de sigaretten-aansteker. Voor de feitelijke rit naar Niksar, eerst nog even het klooster  bezocht ( Sumela Monastry, ff googlen ), prachtig!  Of we worden een beetje blasé, of we zijn verwende yuppen, maar we constateren dat de omgeving hier een beetje saai begint te worden. Objectief gezien flauwekul, het is prachtig. Hoge bergen, verscholen dorpjes en een geleidelijk veranderende begroeiing.  Zal misschien  komen doordat  we het eind naderen en we al zoveel indrukken gehad hebben. Tijdens het eten worden de key-worden voor het verslag benoemt. Voor vandaag was dit een transit-dag van ruim 400 km. Weer zaten we in allerlei wegwerkzaamheden. Het is niet voor te stellen zoveel er aan de wegen wordt gewerkt. Miljardenprojecten. In de loop van de middag kregen we te maken met een natuurverschijnsel dat we een beetje vergeten waren, regen en niet zo zuinig ook. Wit schuim op de weg en diepe plassen. Ruud wilde even snel z’n regenjasje aandoen, maar door de haast viel z’n motor om en moest hij op een passerende auto beroep doen, om even te helpen hem overeind te zetten.  Als je zolang met elkaar op pad bent beginnen bepaalde zaken op te vallen. Neem Hans; als navigator rijdt hij meestal voorop en bepaald daarmee het tempo. Als de weg kaarsrecht is en zonder verkeer schommelt de snelheid rond de 90 km. Maar zodra er bochten komen , of het wordt gevaarlijk b.v. door de regen, rijden we over de 100 km. Kronkeltje!  Op verzoek van enige trouwe volgers hebben we vanmiddag nog een fotosessie gedaan met Monique, maar door een verkeerde instelling of een druppeltje regen , zijn ze nogal vaag geworden. Morgen een nieuwe poging, alhoewel, de weersvoorspelling voor het gebied waar wij naar toe moeten, is erg slecht. Worden in ieder geval de pakken lekker schoon.

3 Responses to 21 september 2012 Macka – Niksar

 1. Will&Edith

  Hoi mensen, we verheugen ons op de foto’s. Jullie lijken inderdaad wel enigszins verwend qua uitzichten. Ja, die Hans….doe alsjeblieft wel voorzichtig.
  Nou we volgen jullie, veel plezier en maar hopen op een klein beetje weer voor de fotosessie….zonde van je haar als het regent, ha ha!!!!
  Liefs Will en Edith

 2. pietje

  Off the road paden, regenbuien,gigantische hitte, kapotte velgen, militairen, arabische lentes/zomers/herfsten, allemaal best indrukwekkend. Maar Monique op de foto zetten, dat is pas echt lef!
  Succes

 3. Jacq (zus van Hans)

  De eerste die “onze Sniek” netjes op de foto krijgt, moet nog geboren worden. Volgens mij een grotere uitdaging dan de hele reis! Succes voor de fotografen onder jullie en voor de rest weer een mooie en veilige voortgang gewenst! Knuf X

Geef een reactie