browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

20 september 2012 Ispir – Macka

Posted by on 20 september 2012

We zijn nog niet koud Ispir uit of de eerste betonfabriek komt weer in het zicht.  Wegwerkzaamheden. Gelukkig valt het mee en is het niet te vergelijken met gisteren.  Moet ook want de groep heeft zich verheugd op een ontspannen dagje naar het volgende hotel en heeft absoluut gen zin in nieuwe “offroad” avonturen.  De weg klimt ongemerkt naar een hoogte van 2650 meter. Eigenlijk merk je dit alleen aan de dalende temperatuur. In  één ruk dalen we vervolgens 2000 meter. Op de  pas zijn allemaal bouwsels van hout , bouwzeilen en plastic. Er wonen mensen in. Onduidelijk is of  dit een permanente bewoning is van armoedzaaiers, of dat het zomerverblijven betreft van de herders van de kuddes.  Na de kale bergen  wordt het landschap veel groener, totdat de hellingen compleet groen zijn van de bossen en de theeplantages. Uit dit gedeelte van Turkije komt alle thee.  We zien ook thee-pluksters aan het werk (zie foto ). De oogst wordt met een primitief kabelbaantje over de rivier gebracht.  Aan het eind van de weg ligt de Zwarte Zee.  Via een vierbaans-snelweg naar Trabzon.  Na de slechte wegen is het eerste stukje op glad asfalt prettig, maar het verveeld snel. Aan de kust geluncht in een duur restaurant. We waren bijna vergeten dat het ook vakantie is. Vervolgens weer een stukje het binnenland in naar Macka, waar ons hotel is. Verderop moet ook nog een heel oud en beroemd klooster zijn. Misschien dat we er morgen nog even naar toe rijden, maar nu lag de prioriteit bij het onderhoud van de motoren. Hans vraagt aan de hoteleigenaar of er ook een lasbedrijf in de buurt zit want de achterbrug van de Transalp van Remko , is weer gescheurd. Tot onze verbazing blijkt hij zelf een lasapparaat te bezitten en is als een kind zo blij dat hij hem eindelijk eens kan gebruiken. Na anderhalf uur sleutelen kan Remko proef gaan rijden.  Dit in combinatie met het verzoek om en paar flesjes bier op de kop te tikken, want in het hotel wordt geen alcohol geschonken. Ook dit lukt. Ruud , als fervent niet-sleutelaar moet ook aan de bak want alle bouten van de koffer- ophanging zijn losgetrild. Ook lekken beide voorvork keerringen. Een telefoontje met de dealer leert dat dit geen kwaad kan, wel zal de kwaliteit van het rijgedrag van de Yahama minder worden.  We vermoeden dat de lekkage gisteren  is ontstaan door he trillen op de rullen in de weg. Het pleit echter niet voor de kwaliteit van de “world-traveller” van Yahama.  Morgen een lange dag naar  Niksar  ( ruim 400 km ) dus vroeg het mandje in.

4 Responses to 20 september 2012 Ispir – Macka

 1. Will&Edith

  Nou gelukkig is het weer goed gegaan, tjonge jonge….wat spannend allemaal en wat een prachtige foto’s. Ik wil een foto van Monique…….Ze heeft toch niet voor niets haar kaptafel en fohn meegesjouwd. Wat een mazzel dat de hotelbaas kan lassen, volgende keer maar zelf zo’n apparaat mee?
  Nou mensen geniet en doe voorzichtig, liefs Will en Edith

 2. Jacq (zus van Hans)

  Stelletje bikkels en bikkelin zijn jullie en vergee vooral het vakantiegevoel niet! Knuf X

 3. Jacq (zus van Hans)

  +t

 4. Ramazan gul

  Beste mensen,

  Mooie foto’s, daar kom ik vandaan. PRACHTIG zeg!!!
  Dat weet vriend RUUD.

Geef een reactie