browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

19 september 2012 Batumi – Ispir

Posted by on 19 september 2012

Tijdens het ontbijt gaf Henri te kennen alleen verder te willen reizen. Hij kon zich niet altijd vinden in het groepsgedrag. Na  bespreking van de  verschillende standpunten was de spanning uit de lucht. Henri  gaat nu alleen verder. Wij wensen hem nog een goede en vooral veilige reis terug. De groep vertrok voor een “ontspannen” ritje naar Ispir. Met het uur extra tijdswinst (klok ging terug ), moest het een makkie zijn. Het pakte anders uit. De grensovergang werd soepel genomen.  De beambten zijn zeer vriendelijk en meer geïnteresseerd in onze motoren dan in onze papieren.  Zonnetje weer volop aanwezig dus dikke pret. Tot  Artvin ( ff googlen) top-asfalt en top-plezier.  Maar bij deze plaats beginnen de werkzaamheden van de aanleg van een stuwdam. De onoverzichtelijke situatie maakte dat we 20 km verkeerd reden. Terug dus. Eerste stuk van de nieuwe weg gaat door een reeks van nieuw aangelegde tunnels. We moesten nog een half uurtje wachten omdat er een stuk berg opgeblazen werd.  Helaas was de weg nog niet af. We kwamen in een bouwput van 70 km terecht.  Geen wegdek, maar grint, keien , leem, en overal van die grote vrachtwagens.  Op een gegeven moment moesten we door een onverlichte tunnel van zeker een kilometer lang. Het wegdek was nat en de bouw-vrachtwagens hadden een wal van vette modder  naar de zijkant van de weg gespat.  Remko onderuit en vervolgens Hans met Monique. Niemand schade maar een angstige situatie. Met grootlicht en alarmlichten aan, beide voeten op de grond, zijn we door de tunnel gegleden.  Het geheel werd gelardeerd door het getoeter en de lichten van de vrachtauto’s.  Volgende oponthoud was een kleine aanrijding van Remko met een sproeiwagen. Om het stuiven tegen te gaan wordt er regelmatig gesproeid door tankwagens. Voor de omgeving en de auto’s prettig maar voor ons een crime. Door het rijkelijke water wordt de weg spekglad en moeten we een smal droog randje aan de zijkant zoeken.  Overigens stelde de aanrijding van Remko niet veel voor, al is er wel een zijkoffer gesneuveld. Maar verder doet Remko en de Transalp het prima. Hij gaat het museum in als hij het haalt.  Zo had de geschatte aankomsttijd van kwart over vier, een kleine bijstelling nodig. Om kwart over zeven kwamen we “ uitgewoond “ aan bij het hotel.  Het hotel stelt niet veel voor, maar als je moe ben is een douche en een bed voldoende. In het dorp lekker gegeten. Geen bier maar thee! Drinken doen de Turken in deze omgeving niet, maar lawaai  des te meer. Er is een champions-league  wedstrijd aan de gang en zeker 40  liefhebbers zitten twee verdiepingen lager te kijken in een zaaltje.  Voorlopig niet slapen dus.  Voor de oplettende volgers de mededeling dat de  spaken niet in het hotel in Batumi zijn aangekomen.  Morgen gaan we weer richting Zwarte zee

4 Responses to 19 september 2012 Batumi – Ispir

 1. Jacq (zus van Hans)

  Richting de kust moet er straks toch wel bier en lekkere vis te scoren zijn! Gelukkig dat de valpartijen met een sisser afliepen. En lekker niveau zeg die voetbal, 22 verwende jochies die vechten om 1 bal, lekker belangrijk en dat moeten jullie ook nog eens zonder bier aankijken? Morgen (op papier) een lange rit voor de boeg. Succes en go for it! Knuf Jacq. X

 2. veenendaal

  Zo te lezen wel erg veel off the road. Spannend en wel fijn dat ieder steeds weer onbeschadigd verder kan. Ik volg met plezier jullie spannende tocht. Succces, Wybe

 3. Genio Van Gessel

  Wens Henri veel plezier op de terug reis,zal ook wel aan het ontbijt hebben gelegen dat hij allen verder gaat.
  Ik volg jullie nog steeds.

 4. Roger van de Kuinder

  Ruud,

  Jammer dat de spaken niet zijn aangekomen.
  Als je iemand op een fiets ziet rijden met glimmende spaken meteen de berm in schoppen : )
  Veel plezier met de uitgedunde groep!

Geef een reactie