browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

18 september 2012 Mestia – Batumi

Posted by on 18 september 2012

‘s Morgens eerst de  cardan-olie van Ruud bijgevuld. Het schelden van Ruud op Yahama bleek niet terecht. De lekkage werd veroorzaakt door een deuk in de vulplug. Blijkbaar is deze zo hard op een rotsblok geslagen dat  hij enigszins krom was en niet meer goed afdichtte. Het technische team, Hans en Remko, hebben het verholpen. Na het schoonmaken van de verlichting en de schermen,  ze zaten allemaal dik onder de modder,  op pad voor de rit naar Batumi.  Ontspannen rit. Vooral de eerste 120 km waarin we de Kaukasus uitrijden zijn prachtig. Het tempo ligt dan ook laag om volop te kunnen genieten. We hebben nog een stuwdam bezocht die door de Russen gebouwd is. Een enorm ding ( ff googlen ). Laatste 160 km over vlak terrein, waarvan 40 km langs de kust van de Zwarte Zee.  Volop toeristische tentjes en mensen in zee. Leuk detail is dat we vlak voor Batumi een berg met een paar haarspeldbochten op moesten. Ging heel langzaam door zware vrachtwagens. wij er langs over de doorgetrokken witte streep. We passeerden een politiewagen en in plaats van aangehouden te worden, werden we met armgebaren aangemoedigd om er langs te rijden.  Vlak  voor Batumi had navigator Hans nog een verrassing voor ons, in de vorm van een lusje met een bergje er in. Tijdens het eten (pizza’s ) hebben we Armenië en Georgië vergeleken.  Algemeen was de conclusie dat Georgië mooier en ook waarschijnlijk iets rijker is. Morgen rijden we Turkije weer in. Op de en of andere manier voelt dit heel vertrouwd.

2 Responses to 18 september 2012 Mestia – Batumi

 1. Erica

  Ha mannen en supervrouw Monique!
  Fijn dat we weer bericht hebben op alle fronten ;-)) Toch wel prettig die digitale snelweg….
  Chapeau hoor! Wat een prestatie hebben jullie geleverd gisteren. Even goed de blauwe en beurse plekken inspecteren en insmeren met ….uierzalf?
  Mooie trip weer gewenst!

 2. tineke

  geweldige foto’s leuke berichten ik geniet mensen veel plezier

Geef een reactie