browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

31 augustus 2012 Kadirl – Sanliurfa

Posted by on 31 augustus 2012

Om een reiswereld-term te gebruiken; het was vandaag een transferdag. Een verplaatsing van het ene hotel naar het andere. 300 km saaie kilometers over een hoogvlakte. alleen het eerste gedeelte was te pruimen , omdat daar nog een aantal , motorisch aantrekkelijke bochten inzaten. Wel weten we nu waar de olijfolie vandaan komt. Voor een groot deel uit deze streek. 100 km lang alleen maar velden met olijfbomen, aan weerskanten van de weg. Bij de spijker en steentjes controle van de banden voor vertrek, dit op advies van Hans, bleek Henri een spijker in z’n band te hebben. Even eerder weg en na 10 km weer aangehaakt met een mooie plug (motorwereld term veter ) in z’n band. 40 km voor het hotel hadden we een stop bij een mooie brede rivier. Voor de kwaliteit en herkenbaarheid van het verhaal zou het de Eufraat geweest kunnen zijn, maar we zijn niet zeker. Dus effe “googlen”. Tijdens deze sop werd de voorrijders-positie overgedragen aan Ruud omdat Hans en Monique besloten hadden om naar de Syrische grens te gaan kijken. Remko mee en bij aankomst het verslag van vluchtelingen kampen met hoge hekken erom. Veel politie en leger, kortom een schrijnende situatie die het vakantie-gevoel goed relativeert. Overigens was de Syrische grens maar 20 km van de stopplaats aan de rivier. We zijn nu volop in, wat de Koerden Koerdistan noemen en de Turken uiteraard Turkije. Het ziet er allemaal heel anders uit dan in de kustprovincies. Morgen gaan we naar de hoofdstad van de Koerden,  Diyarbakir. Voor de techneuten; alle motoren doen het na ruim 5000 km nog prima, m.n. voor de motor van Remko is dit een klein wondertje.

 

2 Responses to 31 augustus 2012 Kadirl – Sanliurfa

  1. Jacq (zus van Hans)

    Bah, moesten Hans,Monique en Remko nou persée van het padje af? Je moet dit soort plekken toch niet op willen zoeken, als je hier de journaals volgt. Wel leuk voor later om te vertellen dat je er geweest bent….. Grtz, Jacq.

  2. pietje

    Wat is het toch ook een konijntje. Hoop dat ie niet gekker gaat doen….denken veel aan hun. Leuk om zo mee te leven, huis piet en taz

Geef een reactie