browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

28 augustus 2012 Ulukisla – Nevsehir

Posted by on 28 augustus 2012

Bij het opladen van de motoren, een vast ritueel dat altijd een half uurtje in beslag neemt, kijkt Ruud omhoog en wijst op een rotspunt heel hoog in de verte, en zegt daar moeten toch niet heen. Ja dus, via een geitenpad rijden we omhoog, haarspeldbocht na haarspeldbocht en we komen uiteindelijk uit bij de rotspunt. Offroad rijden is leuk maar op je nuchtere maag is het geen pretje. De diepe sporen in het pad vragen de uiterste concentratie, en zullen zeker terugkomen als spoorvorming in de onderbroeken. De grote hoogte gecombineerd met het een pittige wind, geven voor het eerst een gevoel van kou. Op 2400 meter hoog is het 23 graden en we zijn al zo ingesteld op de warmte dat we dit als koud ervaren. Over vervreemding gesproken. Na een km of twintig is de vooraf uitgezette route niet meer begaanbaar en moeten we terug.  Tijdens dit gedeelte raakt Ruud even van het pad en zit muurvast in een greppel. Met z’n allen wordt hij weer vlotgetrokken. Tijdens een bakkie thee op een terras probeert onze navigator Hans een alternatief te vinden. Het hele koffiehuis geeft hem aanwijzingen waarbij een frappant detail is dat sommige turken hun eigen woonplaats niet kunnen aangeven. Wat opvalt is de vriendelijkheid en de behulpzaamheid. Er is altijd wel een Turk die in Duitsland of Nederland heeft gewerkt , en als tolk fungeert. Vaak hoeven we de thee niet af te rekenen. Er is een relatie, kunnen we uiteraard niet onderbouwen, tussen de armoede in een dorp en de gastvrijheid. Weer hebben we bij de bakker op de stoep geluncht. Helemaal top de “pides “.  Bij aankomst in het hotel, vier sterren, stond de motor van Peter al op de parkeerplaats. In twee dagen is hij van Edirne naar Nevsehir gereden. Het  door de douane krijgen van de motor met de nieuwe papieren  ging niet zo maar. De motor staat nu op naam van zijn vrouw . Gelukkig had zij een kopietje van de trouwpapieren en een schriftelijke verklaring van goedkeuring tot gebruik, met het kenteken meegegeven. Morgen een rustdag die gebruikt gaat worden om de schatten van Cappedonie te ontdekken.

 

One Response to 28 augustus 2012 Ulukisla – Nevsehir

  1. Rob

    Wat een geweldige reis. Hou de boel heel en geniet ervan. Gr Rob en Simona

Geef een reactie