browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

27 augustus 2012 Konya – Ulukisla

Posted by on 27 augustus 2012

Peter is onderweg! We kregen een sms-je dat hij 150 km voor Ankara zit, dus het moet lukken om morgen via de snelweg in Goreme weer aan te sluiten. Details zijn nog onbekend , maar we gaan er vanuit dat Peter na z’n weekje oponthoud , vloeiend Turks spreekt. Voor Henri is het een teleurstelling, want die moet nu zelf zijn hotelkamer gaan regelen ( lees betalen ). Vandaag een rit over een hoogvlakte. Kleine wegen door boerendorpjes. Het is niet voor te stellen hoe primitief sommige huizen zijn. Opgetrokken van leem met een dito dakbedekking gemixt met takken. Wel een uitgebreid irrigatie-systeem met water vanuit de bergen. Meer water dan benzine. We hebben 30 km moeten omrijden om aan benzine te komen. Twee pompstations hadden geen benzine. Ook restaurants zijn niet te bekennen. We hebben in een dorpje op het terras van het lokale theehuis, zelf de lunch bij elkaar gesprokkeld. Pide ( Turks plat brood met kaas of vlees ragout erop ), water uit het theehuis, watermeloen , tomaten en kaas. Onder toezicht van en met behulp van de bevolking, klaar gemaakt en gesmuld. Dit alles voor de somma van 16 lira. Onbegrijpelijk dat dit kan. Terugkijkend wat we soms onderweg voor een lunch betaald hebben, rest er maar één conclusie, we zijn een paar keer in de maling genomen maar dan nog was het goedkoop. Nog even door met de Hollands-koopmansmentaliteit; bij de koffiestop krijgen we de thee gratis. Koffie is geen gebruikelijke drank in Turkije. Alleen nescafe is tot nu toe te krijgen. Na de lunch het echte werk, 10 km onverhard over een keienpad. Grote stofwolken en grote lol. Hopelijk heeft Hans morgen nog en paar van dit soort wegen opgenomen. Stand van de motoren; allemaal top de Trans-Alp van Remko is aan z’n tweede jeugd begonnen en loopt steeds zuiniger.

 

3 Responses to 27 augustus 2012 Konya – Ulukisla

 1. Jacq (zus van Hans)

  Bij jullie volgende reis moet er maar een bezemwagen met piepers, koffie en bier mee! Veel plezier weer morgen en de rustdag is bijna in zicht!

 2. Elizabeth Witdoeckt

  Dinsdag – Cappadocia – WOW – net een andere wereld – jullie moeten ook de onderaardse stad bezoeken – ongelofelijk dat ze daar zo veel mensen in stopten – Er is ook een winery in Capadocia – Ik wens jullie het allerbeste maar jullie MOETEN wel een Turks bad nemen, een hele ervaring. Ik ben net terug van Idaho (McCall) erg mooi. Howie, Astrid, Ron en Marcia, Doug en Marnie – Veel genoten. ENJOY – In Gorme hebben ze lekker eten en veel bier en wine, Not to worry. Love, Lap

 3. ruurd

  gelukkig dat dat ding steeds beter loopt ,is gelukkig niet al het werk voor niets geweest
  groetjes aan mn broertje

Geef een reactie